Week 10-2011

6-3

Poes.
Eerst wordt er gereden met Bente en Falco. Bente krijgt het spelletje al goed door. Daarna met vierspan (zonder Bente).
Kopje thee drinken bij moeder van Oort, ze is morgen jarig.
Keukenprins...
Worteltjes - aardappelpuree - zalm - rauwkost.
7-3

Vandaag tickets gekocht. Agnes en ik gaan een paar dagen Berlijn onveilig maken ;-)
Vandaag (op zondag!) kreeg ik ook eindelijk het tweemaandelijks blad "IN BEELD" van de fotobond. Waardeloos (onbetrouwbaar) postbedrijf / postbezorger dat Sandd. Zowel Agnes als Paula hadden het blad vorige week al in huis. Ik had voor de rubriek "met andere ogen" een foto ingestuurd en die wordt dan door iemand die er verstand van heeft beoordeeld.
8-3
10-3

Greet komt nog enige uitleg vragen, ze is gevraagd een bruiloft te fotograferen volgende week. Zij liever als ik... Succes Greet!! Rond 12.45 uur gaat ze met collega Edwin mee terug zodat ze in Nijmegen verder met Jan mee kan rijden naar huis. Ik loop even door naar dorp daar bouwen ze vandaag een enorme kraan op voor de nieuwbouw in het centrum.
Een stuk van de schaftkeet is voor de gelegenheid speciaal ingericht als uitkijkpunt. Daar maken de gepensioneerde heren hier dankbaar gebruik van. Er is zelfs koffie met een koekje, chocomel voor de kinderen en dergelijke!
Deze twee hebben dat warme koffiehoekje vast nog niet ontdekt...
Om 16.00 uur heb ik een afspraak bij de kapster en ga nogmaals kijken bij die kraan opbouwen. Helaas mis ik dan net het stukje waarop ze een enorm stuk de lucht intakelen. Als ik terug kom is het zo'n beetje klaar.
Het gaat best heel mooi worden vind ik.
Het takelen van dit lange dwarstuk dat mis ik dus...
Maar ja, dit was ook heel hard nodig...
En dan is het zo'n beetje klaar, er staat nog wel een man op helemaal aan het eind. Brr... dat moet je echt geen hoogtevrees hebben !!
12-3

Het team waar Marcel trainer van is en waarin zijn jongste zoon (nummer 8 in het rood) ook speelt heeft vandaag een thuiswedstrijd. Met een slaperige kop na een late dienst sta ik rond 9.00 uur al langs de lijn. Het licht is goed, de temperatuur is goed, het materiaal goed dus ik kan de omstandigheden niet de schuld geven van de mislukte foto's... (Ik blijf gewoon oefenen want het is wel een uitdaging om het ooit feilloos te kunnen natuurlijk).
Te laat... de bal alweer weg  ;-/
De actie, de bal maar net weer niet de goede scherpstelling ;-(
De helften duren twee keer een half uur bij deze jeugd. Peptalk van Marcel want er moet wel gescoord worden jongens en meisje (keeper is een meisje).
Braaf luisteren..., hij woont ergens bij mij in de buurt, ik zie hem altijd met een bal in weer.
Marcel jongste zoon. D'r kan gelukkig nog een lach af na de toespraak van zijn pa.
Wil je gewisseld worden? Nee, dat hoeft niet het is al over!
Ook weer een misser met de scherpstelling maar wel een doelpunt!
Mijn opa zei vroeger altijd dat hij niks snapte van voetbal. Ze lopen met z'n allen als een dolle achter de bal aan om hem te pakken te krijgen en als ze hem dan eindelijk hebben schoppen ze hem weer weg.....
Het is tijd jongens. 4-0 voor het team van Marcel. Proficiat jongens! Alle doelpunten in de tweede helft gemaakt.
"Breed maken"... Ja, ik pik al hier en daar een term op ;-)
Hij is tevreden.
Ze zijn allebei tevreden. Ik met het fotoresultaat wat minder... denk dat ik maar dammen/schaken ga fotograferen, daar zitten ze tenminste mooi stil...;-)
Maar er gebeurt meer vandaag. M'n auto wordt helemaal schoongemaakt van binnen en van buiten. Twee collega's  gaan voor me op de knieën. Ze leveren werkelijk fantastisch werk af. Ik kreeg hem zelf niet meer schoon. Maar zij wel hoor! Bedankt jongens, ik ben er echt superblij mee! Hij ziet er weer als nieuw uit. Ik vond het superluxe dat ik dat kon laten doen.
En weer keurig voor de deur gezet. Ga d'r echt niet meer mee rijden... dat wordt ie weer vies ;-(
En vandaag ook m'n kerstcadeau van de werkgever gekregen. Ja, dat heeft even geduurd. Je kon kiezen uit een catalogus. Maar gelukkig heb ik hem nog net voor de pasen in huis ;-)